#FESTIVART

Το Festivart  είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ τέχνης που ξεκίνησε το 2012 με κύριο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού πεδίου επικοινωνίας, έρευνας και δράσης τόσο μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών, όσο και των δημιουργών μεταξύ τους.

H συνάντηση διαφορετικών μορφών τέχνης  στα πλαίσια του Festivart, διαμορφώνει τον ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, σχηματοποιώντας μια εικαστική κοινότητα. Στο ίδιο πνεύμα, η συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες, πρωτοβουλίες και φεστιβάλ καθώς και η σύμπραξη με καθιερωμένους θεσμούς και φορείς των τεχνών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής του διαδικασίας και των επιδιώξεων του.

Αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτήριο Βeau-Rivage οι δύο βασικές εκθέσεις του Festivart πάνω στη θεματική :  «DIVERSITY».  

To Festivart θα «ανοίξει τις πόρτες» του με την έκθεση “Art KiDs”, ένα τριήμερο (1-3 Ιουλίου), αφιερωμένο στα παιδιά και στη συνέχεια θα παρουσιάσει την κεντρική έκθεση DiVeRSitY με έργα νέων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων, από τις 16 μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2022 , στο Λουτράκι.

Οι εκθέσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με την πλατφόρμα TILT PLATFORM και αποτελούν μέρος της ευρύτερης θεματικής «SAFE MODE». Τον χειμώνα στο πλαίσιο του  «SAFE MODE» η συγγενική πλατφόρμα TILT PLATFORM σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ δημιούργησε την  ψηφιακή ερευνητική πλατφόρμα “Safe Mode: Run New Reality Diagnostics”  και  τον προσεχή Οκτώβριο μια έκθεση με διεθνείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην Αθήνα.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

H πεποίθηση και η επιθυμία μας για σύμπραξη με αντίστοιχες καλλιτεχνικές δράσεις γίνεται πραγματικότητα για μια ακόμα χρονιά.

Το Festivart από τα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τoν καλλιτεχνικό πολυχώρο Lab2Art παρουσιάζοντας εκεί τις δράσεις του, κάποιες από τις εκθέσεις του και μεγάλο μέρος των εργαστηρίων και των διαλέξεών του.

Tο ΤΙLT platform, μία εν τη γενέσει της αυτόνομη πλατφόρμα, αφιερωμένη στο βίντεο, τις εγκαταστάσεις και τις νέες τεχνολογίες, το video art Festival Μηδέν από την Καλαμάτα και το Museum of Forgetting (Μουσείο της Λήθης) με έδρα στην Norrköping Σουηδία θα παρουσιάσουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, ενώ φέτος θα προστεθεί στην ομάδα του Festivart το ΜΑΜΑ Contemporary από την Κύπρο όπου θα επιμεληθεί μέρος της θεματικής Safe Mode και η εκπαιδευτική πλατφόρμα FutureBoards που θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς των παιδιών και ψηφιακά!

#ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

FESTIVART

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος είναι αρχιτέκτονας ζει στο Λουτράκι και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου.

Σπούδασε στο Λονδίνο (Bsc στο University of East London, Ma στο Greenwich University) και στην Πάτρα (μεταπτυχιακό «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων»).

Από το 1996 έως το 2000 διατέλεσε συν-εκδότης του Αρχιτεκτονικού εντύπου «Α3- Αρχιτεκτονική»,  έντυπο του οποίου εκτός από την αρθρογραφία είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Από το 1995 έως 1999 δίδαξε βιομηχανικό σχέδιο και CAD  στην σχολή ΑΡΤΕΣ (πρώην σχολή Δοξιάδη). Το 1997 επιμελήθηκε την έκθεση «Το Πόμολο» στην γκαλερί Μίρκα Αντζελ με έργα των μαθητών της σχολής που αφορούσαν στον σχεδιασμό πόμολων.

Το αρχιτεκτονικό του έργο περιλαμβάνει κτιριακά έργα (χιονοδρομικό κέντρο στην Ζήρια, Εκθεσιακό κτίριο του Δήμου Ξυλόκαστρου, σχολεία κτλ) αλλά και έργα αρχιτεκτονικής τοπίου.

Έχει σχεδιάσει  σε συνεργασία με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, τον δήμο Λουτρακίου και την εταιρία της Διώρυγας της Κορίνθου το μνημείο για τους Ούγγρους  μηχανικούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την Διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου,  την Βιβλιοθήκη στο Λουτράκι το Νέο Λύκειο Λουτρακίου  κα.) Το 2016 οργάνωσε (μαζί με Παναγιώτη Πάγκαλο και Ζωή Πυρίνη) την Έκθεση για τα 50 χρόνια του γραφείου Α66 Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακακη στο Λουτρακι.

ΖΩΗ ΠΥΡΙΝΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H Zωή Πυρίνη είναι εικαστικός. Γεννήθηκε στη Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Αθήνα 2003). Το 2011 ιδρύει το καλλιτεχνικά εργαστήρια Lab2Art τα οποία διευθύνει μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ‘’For Cancel’’, δημιουργός του Festivart και συν ιδρύτρια του ΤILT platform.
Zει και εργάζεται στο Λουτράκι και την Αθήνα.

ELSA STURM / GRAPHIC DESIGNER

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Από μικρή, στο Λουτράκι που ήμουν, σκίτσαρα τα γατιά μου και φανταστικούς κόσμους, μετά τους καθηγητές μου, μετά αυτά έγιναν εργασίες για την Σχολή μου. Μετά έγιναν δουλειές για διαφημιστικές εταιρείες, ιδέες και εικονογραφήσεις και μετά πάλι, έγιναν χρώμα πάνω σε καμβάδες και μεγάλους τοίχους. Μέχρι και σήμερα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ / GRAPHICS ARTS TECHNOLOGIST

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κόρινθο, έζησε στο Λουτράκι, μετανάστευσε στην Αθήνα, γύρισε στο Λουτράκι, επέστρεψε ξανά στην Αθήνα και τώρα ζει πάλι στο Λουτράκι. Όλα αυτά τα ταξίδια στο Τρίγωνο των Βερμούδων συνοδεύτηκαν με τις σπουδές του στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, με ατομική έκθεση ζωγραφικής, με την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους και με πολλές σκηνογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις. Στον ελεύθερο χρόνο που του απομένει διασκεδάζει τον κόσμο με τις μουσικές επιλογές του.

X